Un dar plutitor

euforie terapie prin plutire

A venit, după un 2020 bulversant, și decembrie. Cu toate schimbările de până acum, constantă a rămas asocierea dintre decembrie, sărbătoare și daruri. Așa se face că, în perioada asta, toți suntem concentrați pe găsirea cadourilor perfecte pentru cei dragi, acele daruri care să estompeze haosul adus de 2020. Daruri care pot fi atât utile, cât și relaxante sau inedite. Un astfel de dar, cu beneficii pe termen lung pentru starea de bine a persoanelor dragi nouă poate fi un pachet de sesiuni de terapie prin plutire.

Chiar dacă un concept destul de nou în zona de wellness din România, terapia prin plutire, cunoscută și ca terapie prin privare senzorială, începe să prindă tot mai multă popularitate. Aceasta are în spate studii care aprofundează înțelegerea efectelor terapiei prin plutire asupra calității vieții, precum și efectele asupra unor organe și sisteme-cheie din corpul uman, cum ar fi cel nervos, endocrin sau muscular. 

Terapia prin plutire a demonstrat până-n prezent efecte semnificative în reducerea nivelurilor de anxietate, oboseală, insomnie și tensiune musculară, fiind un cadou ideal pentru acei prieteni mereu stresați de câte ceva. Aceasta poate fi atât un pretext pentru deconectarea totală, chiar dacă temporară (pe parcursul unei ședințe de terapie prin plutire orice alți stimuli sunt eliminați din preajma persoanei) de la sursele de stress, cât și un posibil adjuvant pentru problemele cu care persoana se confruntă.

Un alt plus pe care terapia prin plutire îl are este lipsa contraindicațiilor și a efectelor adverse, singurele excepții fiind copiii de vârste foarte mici care, din motive de siguranță, pot pluti doar alături de instructor sau de părintele lor. Acest avantaj își are rădăcinile în însuși modul în care decurge o ședință de terapie prin plutire: persoana intră în camera de plutire, unde o așteaptă un bazin în forma corpului uman, cu soluție salină la temperatura corpului. Luminile și muzică ambientală, oricum la niveluri reduse, pot fie să fie reduse la intensități foarte mici, fie să fie oprite total, acest lucru fiind la latitudinea persoanei care plutește.

Acest tip de terapie a avut rezultate foarte bune pentru persoanele cu probleme musculare, inclusiv sportivi de performanță care au suferit accidentări, persoanele care au vrut să își amplifice creativitatea, dar și pentru cei care au vrut doar să elimine din stres (este, de altfel, demonstrat că o ședință de terapie prin plutire reduce considerabil nivelul de cortizol din organism).

Vedem astfel că, pentru persoanele care vor să se rupă de stresul cotidian, dar să încerce, totuși, ceva nou, un pachet de ședințe de terapie prin plutire poate fi cadoul ideal. Cu baze științifice și rezultate dovedite, mai original decât o simplă zi la spa, terapia prin plutire este acel gen de dar de care persoana va beneficia și după ședințele respective, bucurându-se de o calitate a vieții crescute și, de ce nu, poate de un nou hobby. Anul ăsta fă-le un cadou mai altfel celor dragi, și ajută-i să se simtă mai bine.

Poți vedea oferta noastră pentru ședințe de plutire și masaj pe urmatorul link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *