fbpx

Un an nou, un nou tu.

Un an nou, un nou tu.

Un an nou, un nou tu. 1080 675 Cristian

Un an nou, un nou tu.

Vine luna ianuarie, abonamentele la sala de sport încep să se înmulțească în timp ce oamenii își reiau rutinele pentru detoxifiere și cele de exerciții post-vacanță. Blogurile de sănătate văd un salt în implicarea comunitățiilor lor, companiile de wellness au o creștere a vânzărilor și o viață sănătoasă pare să fie o rezoluție pe lista aproape tuturor.

Anul Nou are o anumită energie, pur și simplu te face să vrei să renunți la acele obiceiuri proaste și să le înlocuiești cu alegeri mai sănătoase. Ne face să ne gândim la un nou început și să lăsăm trecutului lucrurile care credem că nu ar trebui să mai facă parte din viețile noastre. Cred că pentru a ne păstra angajamentul față de obiectivele noastre de sănătate pe termen lung, trebuie să ne organizăm, să ne acordăm timp pentru relaxare și să ne recompensăm atunci când ne îndeplinim unul dintre obiectivele noastre. O metodă simplă și eficientă pe care o folosesc pentru a mă pregăti înainte de 1 ianuarie este crearea unei liste cu toate lucrurile pe care vreau să le realizez într-o zi, săptămână și lună. Lista mea de anul acesta arată, mai mult sau mai puțin, cam așa:

Zilnic

  • Beau sucuri verzi
  • Meditez
  • Practic yoga sau exerciții fizice moderate

Săptămânal

  • Fac o mică drumeție sau plimbare în natură
  • Învăț ceva nou
  • Încerc o rețetă nouă

Lunar

  • Plutesc într-un bazin de privare senzorială
  • Fac voluntariat
  • Citesc minim o carte

Oamenii din toate colțurile lumii își fac liste cu rezoluțiile lor pentru noul an, dar ce se întâmplă după nici 90 de zile? Sunt aceste rezoluții îndeplinite cu același grad de angajament și entuziasm sau deja le-am abandonat și ne-am întors la vechile obiceiuri? Angajamentul față de a avea grijă de sine nu este mereu cel mai ușor lucru de prioritizat, dar dacă rămânem cu el și dorim cu adevărat să creăm o schimbare în viața noastră, putem.

Terapia prin plutire a fost unul dintre experiențele importante care au venit în viața mea și a creat o bază pentru rutina mea de îngrijire personală. A ajuns la mine întâmplător (sau nu) și a fost un instrument important în înțelegerea unui adevăr simplu: nu pot avea grijă de alți oameni dacă nu am de mine întâi și nu pot oferi iubire și acceptare dacă nu le canalizez mai întâi către mine însumi. 

Nu am găsit multe lucruri care să se apropie de privarea senzorială când mă gândesc la relaxarea minții și a corpului. Terapia prin plutire și meditația au fost doua dintre uneltele cele mai importante pentru introspecție și propria-mi cunoaștere a minții.

Indiferent care sunt obiectivele tale pentru 2021, acordă-ți timp să te odihnești și să-ți vindeci corpul. Avem nevoie de asta mai mult decât mulți dintre noi ar dori să recunoască.

Fiecare zi ne oferă șansa de a ne reinventa iar trecerea într-un nou an este un moment cum nu se poate mai propice. A îți acorda timp pentru propria bunăstare fizică și mentală este una dintre cele mai bune rezoluții pe care le poți face.

 

Leave a Reply