fbpx

Trei motive pentru care să mergi într-un floating room

Trei motive pentru care să mergi într-un floating room

Trei motive pentru care să mergi într-un floating room 1350 675 Cristian

2020 a fost, pentru mulți dintre noi, un an complicat, care a adus cu sine o creștere a nivelului general de stres, anxietate și, în unele cazuri, a dus la un tonus general mai scăzut, comparativ cu perioada anterioară. Astfel a crescut și nevoia oamenilor de a se relaxa, de a se elibera, măcar temporar, de stresul prelungit la care suntem expuși.

Una dintre modalitățile inedite de a face acest lucru este experiența unui centru de plutire, așa-numitul floating room. Bazat pe tehnicile terapiei prin privare senzorială, un centru de plutire este centrat în jurul bazinului izolat fonic și luminos, umplut cu o soluție de aproximativ 25 cm ce conține 500 kg de sare Epsom și 800 litri de apă.

Deși este o tehnică descoperită în anii ’50, plutirea a apărut pe piața românească de wellness de-abia în ultimii ani, odată cu cercetările aprofundate pe subiect. De ce este benefică pentru calitatea vieții o vizită ocazională într-un centru de plutire, vei afla din rândurile de mai jos.

Încerci ceva nou

Odată cu venirea pandemiei, posibilitățile de a avea noi experiențe au fost limitate drastic. Un centru de plutire îți oferă o experiență total nouă comparativ cu un centru spa obișnuit, în condiții de siguranță. Te-ai gândit vreodată cum ar fi să fii doar tu, plutind pe apă, într-o cameră în care nu există nici un alt fel de stimuli? Dacă da, acum poți afla pe viu cum se simte experiența. 

Te relaxezi

Hiperstimularea e, de ani buni deja, o problemă care ne afectează în diferite grade, pe toți. Suntem înconjurați de o mare de stimuli încă de dinainte de venirea pandemiei, care nu a făcut decât să pună problema pe afiș, după ce a acutizat-o. Ședințele de plutire sunt, prin faptul că te deconectează temporar de la toată avalanșa de stimuli cu care te-ai obișnuit să trăiești, o pauză de relaxare mai mult decât binevenită. Dă-ți timp să te relaxezi cu adevărat, departe de orice te-ar distrage, și reîncarcă-ți bateriile într-un mod plăcut.

Te face mai sănătos

Terapia prin plutire are efect nu doar asupra psihicului, ședințele de plutire având beneficii dovedite și asupra corpului uman. O ședință de plutire poate, pe lângă reducerea simptomelor anxietății și stresului, avea un efect pozitiv asupra durerilor cronice, durerilor de cap și tensiunilor musculare. Printre beneficiile dovedite se numără și diminuarea stărilor de oboseală și iritabilitate, reducerea problemelor de somn și relaxarea musculară. De asemenea, s-a dovedit că ședințele de plutire îmbunătățesc și creativitatea sau capacitatea de concentrare.

Vedem, așadar, că sesiunile de plutire sunt mai mult decât un trend nou apărut sau un capriciu, sunt o adevărată terapie fundamentată științific, accesibilă tuturor, cu efecte notabile asupra stării de bine generale, a fizicului și psihicului celor care aleg să o practice. Așa că, dacă te simți în permanență obosit, iritat, cu un tonus general scăzut, poate că a venit timpul să rupi, măcar pentru puțin, ritmul vieții obișnuite și să-ți oferi un moment de pauză, cât pentru un reset. Meriți să ai grijă de tine. 

Leave a Reply