fbpx

Beneficiile terapiei prin plutire

O abordare holistică

Beneficii pentru minte și corp

În mediul cu gravitație aproape de zero din bazinul de plutire nu se mai simte presiunea ce apasă în mod constant pe mușchi, oase și ligamente. Lucrul acesta îmbunătățește radical circulația și permite corpului să se vindece și să întinerească. Cercetările arată ca plutirea reduce considerabil presiunea arterială și ritmul cardiac și, în același timp scade nivelul cortizolului, principalul hormon responsabil de stres.

Plutirea are, de asemenea, efecte puternice și asupra​ creierului. Reducerea stimulilor externi permite undelor cerebrale să încetinească până ating starea theta. Aceasta este starea în care creierul tău se află înainte sa adormi și în meditațiile adânci. Vine, de obicei, împreună cu imagini vii, foarte clare, gânduri creative, inspirații spontane sau sentimente de fericire; fapt datorat producției de endorfine.

Oricum ai folosi plutirea, ca unealtă pentru reducerea stresului și relaxare, odihnă și recuperare, sau meditație, există o gamă largă de beneficii greu de găsit oriunde în altă parte. Iar atunci când o poți face în mod regulat și când poți construi o practică din ea, starea ta normală poate deveni una de productivitate, creativitate, calmă și conștientă.

Beneficii pentru mintea și corpul tău:

 • Alină stresul, anxietatea și depresia
 • Ameliorează durerile și grăbește recuperarea
 • Stimulează creativitatea și învățarea
 • Îmbunătățește circulația și reduce presiunea arteriala
 • Adâncește practica meditativă
 • Îmbunătățește bunăstarea mentală și spirituală
 • Întărește sistemul imunitar
 • Calmează durerile cronice cauzate de fibromialgie, artrită, durerile spatelui și gâtului, inflamațiile și tendinitele
 • Îmbunătățește performanțele atletice
 • Diminuează tensiunile musculare cauzate de stresul zilnic și de statul jos prelungit
 • Reduce oboseala cauzată de insomnie și diferențele de fus orar
 • Promovează calmul total și relaxarea pașnică

SOLUȚIA DIN BAZINE

UV – OZON – SAREA EPSOM

Folosim filtrare pentru particule de ordinul micronilor, raze UV și generator de ozon pentru a menține apa la cel mai înalt nivel de puritate, iar sarea Epsom (sulfat de magneziu) este un dezinfectant natural și este prezentă în apă într-o cantitate foarte mare (aproximativ 500 kilograme de sare Epsom în 1000kg apă).

În cazul bazinelor de plutire, intimitatea și liniștea, esențiale pentru revitalizare totală, vin la pachet cu o calitate a sărurilor, a purității și igienei apei ce nu se pot regăsi în majoritatea stațiunilor balneare sau a lacurilor saline.

Apa este dezinfectată prin oxidare și infuzată cu O3, proces care elimină orice bacterii, virușii, ciuperci și alge, rezultând astfel o apă foarte sanitară. Ozonul este de 200 de ori mai eficient decât clorul și funcționează de 900 de ori mai repede!

Densitatea soluției de sulfat de magneziu este și ea unică: nu există stațiuni balneare cu ape bogate în magneziu și sulf la această concentrație. Singura care se apropie de acest nivel este Marea Moartă, cu un nivel al salinității de 1,24 kg/l si 50% clorură de sodiu. Bazinele noastre de plutire au un nivel al salinității de 1,28 kg/l și sulfat de magneziu în concentrație de peste 99%.

Concentrația mare de săruri alcaline oferă o senzație de imponderabilitate similară cu cea de plutire în spațiu. Se beneficiază simultan de relaxare psihică și fizică, de tratamentul termal, de aportul de magneziu și sulf cât și de terapia cu ozon.